Wie hebben de meeste Volgers op Twitter?

Wie hebben er de meeste volgers op Twitter? Uiteraard zijn dit naar verwachting Amerikanen, maar Lady Gaga?!

15 juli 2011 – Op de website http://www.twitaholic.com is een top 100 en zelfs een top 1000 van mensen met de meeste Twitter Volgers te vinden. De nummer 1 is op dit moment Lady Gaga met 11,6 miljoen volgers, op de voet gevolgd door Justin Bieber met precies 11 miljoen volgers en de machtigste man op aarde moet het doen met een 3e plaats, Barack Obama heeft 9,1 miljoen volgers op Twitter.

In top 100  die voornamelijk wordt bevolkt door artiesten is CNN het hoogst genoteerde bedrijf. CNN staat op een 22e plek met 4,6 miljoen volgers. Commerciele bedrijven en winkels lijken een stuk minder te presteren op basis van aantallen volgers dan organisaties en kranten. In Nederland is de HEMA de populairste onder de winkelketens. Volgens onderzoek van de Dutch Cowboys staat de HEMA op 1 met de Bijenkorf en Rituals op een respectievelijk 2e en 3e plek.

In Nederland moeten de populairste twitteraars het met een stuk lagere volgers aantallen doen. Eenzaam aan de top staat DJ Armin van Buuren met 466 duizend volgers. Verder doen vooral mensen uit de politiek het erg goed. Zo staat onze journalist Frits Wester, op 114 duizend volgers. Toch laat hij hiermee de populaire politici achter zich. Alexander Pechtold Twittert echter wat af (8 Tweets op 13 juli 2011) en heeft daarmee toch ruim 91 duizend volgers verzamelt. Maxime Verhagen en Mark Rutte doen het beduidend minder met 66 en 41 duizend volgers.

Twitter Lady Gaga: http://twitter.com/#!/ladygaga

Twitter: Armin van Buuren: http://twitter.com/#!/arminvanbuuren

Twitter Frits Wester: http://twitter.com/#!/fritswester

Twitter Alexander Pechtold: http://twitter.com/#!/apechtold

Twitter Maxime Verhagen: http://twitter.com/#!/maximeverhagen

Zelf ook meer Twitter volgers krijgen? Gebruik dan Gratis Tweet Adder.